Om loppet

Loppet utgår från Rålambshovsparken och sträckan är 8 km runt Kungsholmen. Banan är flack och lättsprungen och passar alltså de flesta, oavsett om du tränar ofta eller lite mer sällan. Du kan välja att springa eller promenera i din egen takt- det viktigaste är att du är med!

Anmälningsavgiften är 350 kr och hela beloppet går oavkortat till ett välgörande ändamål.

Race for a Change arrangerades för första gången 2013 och då gick alla insamlade pengar till Operation Smile och andra året 2014 hade vi glädjen att kunna skänka 102 600 kr till Min Stora Dag. 2015 är vi glada över att kunna stödja Solvatten i deras viktig arbete att ge fler människor tillgång till drickbart vatten.

På tävlingsdagen är representanter från det årets förmånstagare på plats och berättar om sin verksamhet och varför ditt deltagande i Race for a Change gör skillnad.

 

Praktiskt information

Efter anmälan får du en bekräftelse via mejl och anmälningslistan publiceras även på vår hemsida någon vecka innan loppet.

Det går utmärkt att använda gåstavar men vi ber dig då att lämna plats till springande löpare. Vi har justerat banan lite varje år och ber att få återkomma ifall det går bra att gå med barnvagn 2015.

Det finns möjlighet att gratis lämna en väska med ombyteskläder.

Det blir tidtagning såklart för den som vill ha koll på tiden. Vi månar om att hålla nere de administrativa kostnaderna och skickar därför inte ut några nummerlappar per post. Vi vill hellre använda pengarna från våra sponsorer till att arrangera ett så bra och trivsamt lopp som möjligt för dig som löpare. Nummerlappen hämtar du istället samma dag som loppet mellan kl 9:00-09:30  på plats i Rålambshovsparken.

Mellan 10.30- 11 är det uppvärmning och information från scenen om årets förmånstagare.

Starttiden för dig som springer är kl 11:00 och för dig som promenerar är kl.11:15.

Efter målgång delas det ut vatten & bananer eller annat som våra samarbetspartners har bidragit med. Resultatlistan publiceras direkt på hemsidan efter målgång. Sista målgång är kl.13.

 

Den snabbaste sprang på under 28 minuterIMG_25908 km runt Kungsholmen

Visa Race for a Change 2015 på en större karta